Tips & tricks

Al onze tools zijn eenvoudig in het gebruik. Haal het maximale uit de tools door gebruik te maken van de volgende tips:

Antwoord kiezen
Door middel van vraag en antwoord krijgt u antwoord op uw juridische vraag. U kunt niet alleen met uw muis, maar ook met uw toetsenbord het juiste antwoord aangeven. U kiest dan het cijfer van de antwoordmogelijkheid die u wilt selecteren. Als bijvoorbeeld het derde antwoord op u van toepassing is, dan toetst u de 3 in op uw toetsenbord. Door op enter te drukken gaat u naar de volgende vraag.

Vraag wijzigen
U kunt gegeven antwoorden wijzigen. U doet dit door op “Vorige” te klikken of door in het menu aan de linkerzijde de categorie te selecteren waarin de vraag staat die u wil wijzigen. U kunt de antwoorden ook wijzigen in het overzicht van de gegeven antwoorden dat u na een categorie krijgt. Klik dan op het antwoord dat u wil wijzigen. Ook nadat u alle vragen hebt doorlopen kunt u antwoorden wijzigen door aan de linkerzijde de categorie te selecteren. Gegeven antwoorden kunnen van invloed zijn op de vervolgvragen, waardoor u soms andere vragen (opnieuw) moet beantwoorden.

Tussentijds opslaan
U kunt uw gegeven antwoorden altijd tussentijds opslaan, zodat u op een later moment de tool verder kunt invullen. U doet dit door onder de vraag op “Opslaan” te klikken. U krijgt dan een link per mail waarmee u later verder kunt gaan.

Invulvelden
De documenten die u ontvangt zijn speciaal voor uw situatie. Als het nodig is dat u bepaalde zaken toelicht, dan kunt u dit doen in de invulvelden bij de vragen. U toelichting wordt meegenomen in de persoonlijke documenten. Boven de invulvelden ziet u in welke zin de tekst komt te staan. Nadat u alle vragen hebt doorlopen, ontvangt u de brieven in een word-document. U kunt uw toelichtingen daarom ook altijd nog achteraf aanpassen of aanvullen.Documenten downloaden of ontvangen per e-mail
Nadat u alle vragen hebt doorlopen ontvangt u documenten die speciaal voor uw situatie zijn gemaakt. De documenten en uw gegeven antwoorden kunt u direct downloaden door op de naam van het document te klikken. U kunt de documenten ontvangen ook ontvangen per e-mail. Dossiers
Onze tools zijn voorzien van een dossierfunctie. Dit betekent dat u voor meerdere situaties de tool kunt invullen. Nadat u de vragen hebt doorlopen, kunt u uw dossier een naam geven. U kunt zo eenvoudig op een later moment de gegeven antwoorden bekijken, aanvullen of aanpassen. Dossiers kunnen eenvoudig worden verwijderd door op het kruisje rechtsboven de dossiernaam te klikken.