Gezocht: onderzoeksstagiair (m/v)

Ben jij een student die met plezier de nieuwste (arbeidsrechtelijke) uitspraken doorleest? En lijkt het je leuk om bezig te zijn met verschillende onderzoeksopdrachten? Arbeidsmarktresearch UvA BV (ARR) is doorlopend op zoek naar onderzoeksstagiair(e)s. Daarbij gaat de voorkeur uit naar studenten in de eindfase van de bachelor of masterfase van de studie.

ARR is onderdeel van de UvA Holding B.V. en is verbonden aan de vakgroep Arbeidsrecht van de Universiteit van Amsterdam (UvA). ARR houdt zich onder leiding van professor Evert Verhulp bezig met toegankelijkheid van het recht en de inzet van legal tech oplossingen daartoe. Zo worden digitale, juridische kennissystemen ontwikkeld op het gebied van het arbeidsrecht in brede zin (www.magontslag.nl), maar worden ook expertsystemen op andere (privaatrechtelijke) gebieden ontwikkeld. Daarnaast  verzorgt ARR onder andere grotendeels de inhoud van Sdu arbeidsrecht (www.opmaat.sdu.nl/arbeidsrecht) en Rechtwijzer Ontslag en  worden diverse onderzoeksopdrachten uitgevoerd. ARR bevindt zich in de inspirerende Amsterdam Law Hub en op de arbeidsrechtsectie van de UvA.

De stage bedraagt 8 tot 16 uur per week voor een periode van 3 à 4 maanden (totaal 240 uur) en start op een nader te overleggen datum . Werkdagen en -uren zijn in overleg, en met tentamens en andere activiteiten wordt rekening gehouden. De stagevergoeding bedraagt €600 voor de hele periode. Je zal onderzoek gaan doen naar de rechtspraak op het gebied van de Wwz en de Wab, hebt je eigen onderzoeksopdracht en bent betrokken bij lopende opdrachten binnen het bedrijf. Daarnaast zal je je onder andere bezighouden met het invoeren van rechtspraak in de door ARR ontwikkelde tools (www.magontslag.nl) en meehelpen aan eventueel noodzakelijke wijzigingen in de tools. Ook zal je minstens één keer in de maand een arbeidsrechtelijke bijeenkomst bijwonen, waar arbeidsrecht specialisten recente juridische ontwikkelingen behandelen. Verder zal je aanwezig zijn bij overleg, cursussen en andere activiteiten.

Werkzaamheden:

  • Verzamelen, bestuderen, archiveren, clusteren, samenvatten en analyseren van rechtspraak op het gebied van de Wwz;
  • Analyseren en duiden van nieuwe wetgeving rondom de Wwz;
  • Meehelpen aan eventueel noodzakelijke wijzigingen in de tools;
  • Onderzoek naar trends in de gewezen uitspraken;
  • Mee naar overleggen, cursussen en andere activiteiten.

Vereisten:

  • Het vak Arbeidsrecht wordt/is gevolgd (of aantoonbare affiniteit met het arbeidsrecht); of
  • Het vak Digitalisering van het arbeidsrecht / Legal Tech Lab is gevolgd (of aantoonbare affiniteit met digitalisering op andere wijze); en
  • Zelfstandige werkhouding;
  • Goede analytische, schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
  • Beschikbaarheid voor minstens 8 uur per week (met onderwijs en tentamens wordt rekening gehouden).

Spreekt deze functie jou aan? Solliciteer dan nu door je CV en motivatiebrief te mailen naar r.d.rietveld@uva.nl. Binnen circa twee weken ontvang je een reactie op je sollicitatie. Gesprekken worden in de aansluitende periode gevoerd.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Rachel Rietveld (020-5252389 of r.d.rietveld@uva.nl)